Изложба

Dom > Изложба > Sadržaj
Побољшање приноса воћа правилним наводњавањем
May 19, 2017

Потреба за водом у различитим фазама раста воћака је различита. Према карактеристикама потреба за водом сваког периода воћака, научно и рационално наводњавање воћних стабала не само да штеди воду, већ и побољшава принос и квалитет и повећава приходе. Од ових, четири кључна времена за наводњавање:

1) пре фазе цветања. У раној фази цвјетања воћних стабала, ако влага у тлу може задовољити потребе воћних стабала, корисно је пуцати раст, повећати површину листа, промовирати клијање и цвјетање, побољшати брзину постављања плода и поставити добру основу за повећање приноса. Воћна стабла се обично наводњавају рано у пупољак.

2) раст воћног сета и период проширења плода након цветања воде. Период плода је критичан период потреба за водом, физиолошка функција плодова је најнапорнија, уколико недостатак воде у тлу утиче на раст и развој плодова или чак и пад.

3) цветање и задржавање воћа. Период се односи на воћу у брзој експанзији и фази разграничења цвјетног пупољака, потребно је пуно воде, тако да треба и вријеме наводњавања.

4) период мировања. После јесенске жетве, али и припремити зиму за жетву. Обично се морају применити у замрзавању земљишта за наводњавање, зимским хладним и отпорним на сушу. Штавише, он такође може развити цвјетни пршут и повећати стопу декомпозиције ђубрива и поставити темеље за здрав раст воћних стабала у пролеће наредне године.
Цопиригхт © Тијанџин Хуакусхенгтаи Цо., Лтд. Сва права задржана.Telefon: +86-22-63832001