Новости

Dom > Новости > Sadržaj
Постављање и инсталација опреме за наводњавање капи
Oct 31, 2017

Опрема за наводњавање капањем је технологија наводњавања капи која се користи у комбинацији алата за наводњавање, названу опрема за наводњавање кап по кап.

Опрема за наводњавање капи има следеће карактеристике:

1. Уштеда енергије: Притисак наводњавања од капања је знатно нижи од наводњавања у спреју, уштеда енергије, стопа кориштења воде за наводњавање је висока, па се смањује капацитет пумпања, што одговара смањењу енергије пумпања, опреме за наводњавање капи која у ефектима наводњавања високог глава очигледније.

2. Уштеда воде: наводњавање капањем је локални метод за наводњавање, опрема за наводњавање кап по захтеву усева за прецизно наводњавање, са цевоводном водом, врло водом, Опрема за наводњавање капи је углавном више од воде за наводњавање 30% -50%, неке усјеве до 80% Око 10% -20% мање од провинцијске воде за наводњавање.

3. Прилагодљивост земљишта и терена: наводњавање капањем се може прилагодити било ком комплексном терену, чак иу стенама на дрвету може такође капати наводњавање. Снага за наводњавање наводњавања капи је ниска, може се прилагодити ниској пенетрацији лепљивог тла, а због дугог времена наводњавања, наводњавање земљишта, опрема за наводњавање капи чак и на високо препустљивом песковитом тлу неће изазвати озбиљно дубоко цурење. Под одређеним условима, наводњавање капањем се такође може прилагодити наводњавању водоносне воде.

4. Чак и наводњавање: наводњавање капањем може ефикасно контролисати количину воде по кап, униформност наводњавања, углавном до 80% -90%.

Наводњавање капљице је полуаутоматско механичко наводњавање, инсталирана опрема за наводњавање кап по кап, употреба све док се отвара вентил, пренесе на одговарајући притисак, можете да пошаљете воду у подручје коријења усјева само-наводњавања. Наводњавање капљицама од талног јарка за уштеду воде од 30% до 40%, Опрема за наводњавање капи је значајно смањена. Температура стакленика је већа од температуре традиционалног наводњавања земљишта, што је корисно за рани и рани развој култивисаних усјева. Ниска влажност је корисна за ублажавање појављивања штеточина и болести, а принос је очигледан. Просјечно воће и поврће може порасти 10% ~ 20%.

1. Састав опреме за наводњавање кап

Уређај за напајање водом: укључујући воду, водену пумпу, регулатор протока и притиска, кутија за мешање ђубрива, ињектор за ђубрива. У воду за наводњавање кап по кап воде мора бити одређени притисак како би се обезбедила испорука воде за наводњавање и капање. Да би се добио одређени притисак воде може се користити постојећи водени торањ, потреба за израчунавање воденог торња и релативне висинске разлике за наводњавање, опрема за наводњавање капањем опћи захтеви притиска воде од 0,1 до 0,2 МПа, што је еквивалентно водотоку и релативна висинска разлика од 10 м или више.

У бунар поред инсталације резервоара под притиском: капацитет резервоара од 2 ~ 8м3, притисак воде након притиска на 0,2 ~ 0,5 МПа, резервоар под притиском треба да буде опремљен са аутоматским уређајем за допуњавање како би се обезбедило непрекидно уједначено снабдевање водом.

Једноставан спремник: у стакленику поред инсталације једноставних резервоара за складиштење, опрема за наводњавање капи, као што су жељезни бубњеви, резервоари, пластични резервоари, цементни базени, опћи капацитет 0.5м3. Висина резервоара је око 1,5м од тла, а вода се континуирано убризгава у резервоар са микро-пумпом.

Водоводни водовод: уређај за довод воде у стакленик и други канал за наводњавање кап. За стакленике, генерал је дво-ниво, односно сува цијев и грана, цев за наводњавање кап по директној инсталацији у грани цијеви. Цијев за наводњавање за полиетилен или полихлоридну цев од високог притиска, промјер цеви 25 ~ 100мм различите спецификације. Сува цев изван стакленика закопана је испод замрзнутог слоја тла дубине 0,8 ~ 1м. Опрема за наводњавање капањем Унутрашњи пречник излазне цеви који води до стакленика је 37,5 ~ 50мм, а филтер треба поставити на цевовод како би се спречило замашавање рђе и седимента. Филтрирати са филтером од 8 до 10 мрежних газа, истовремено за уградњу вентила манометра и кутије за мијешање ђубрива (запремина 0.5 ~ 1м3). У стакленику након што се цевовод углавном налази у стакленичкој стуби или каналу на тлу раније.

Дрип део: употреба полиетиленске пластичне калупе за наводњавање капи, дебљине 0,8 ~ 1,2 мм, пречника 16,20,25,32,40,50 мм и друге спецификације, боја је црна и плава, пре свега како би се спречила цев зелена зелена маховина , блокиран гасовод. Гребен или бразде за култивацију сунчаних стакленика је релативно кратак, избор црева малих пречника. Капља цев са редом леве и десне стране реда од 0,5 до 0,7 мм са капуљачом за капљице са капуљачом, опрема за наводњавање капи сваке стране рупе 25 мм, постављена обе стране распоређених рупа. Када притисак воде достигне 0.02 ~ 0.05 МПа, црево ће играти улогу у испоруци воде, меку воду са странака капања у земљиште рхизоспхере. Потрошња воде по кубном метру мекане воде износи 13,5 до 27Л на сат.

2. Инсталација и инсталација црева за испуст

Стаклариште сунчеве светлости углавном узима исток и запад до садње, грану цеви смештене на сјеверној страни стакленика, опћенито капље мекани појас у складу са растојањем жетве (парцела), опрема за наводњавање капи је била само један под-подлога. Мијешање капљице и мијешање цијеви на два начина: један је за кориштење 40 × 25мм редуктора тее прикључак, од којих 25мм крај комплета капања меки након конопа или жичане везице, кап по меки страни другог За везивање, а затим са пречником 40мм црне полумекле пластичне цеви, према одређеној удаљености ће бити различити крајеви три везе повезани на два краја цеви са пластеницима са пластичним чепом. Са различитим пречником, три везе су повезане меком меком, великом количином воде, брзим протоком, поготово за дужу од 50 метара дужине стакленика. Ако је стакленик предал, од стакленог дијела Исток и Запада у две групе, уградња два вентила, имплементација групног наводњавања; друга је расподела водоводних цеви у складу са распоредом бушења бушотина, мекани појас повезан је са излазом за бајпас и затегнут. Обилазница јефтинија, инсталација три провинције од провинцијских радника, растојање соларне воде у топлом воду је мало, углавном користе овај начин повезивања.

3. Користите методе и мере предострожности

Како користити: подешавање притиска воде. Притисак воде пребачен на 0,03 до 0,05 МПа, притисак је превелик и лако може изазвати руптуру црева. Не постоји манометар, црево за капање из операције која се процењује, ако је црево слично кружном, звук се не може сматрати одговарајућим притиском. Ако је црево истиснут превише, превише воде, што указује на то да је притисак превелик, треба га подесити; регулација водоснабдевања. Вода за наводњавање према различитим фазама раста усјева и временских услова да би се утврдило опште свако наводњавање од око 667м2 око 20м3, требало би да схвати саднице на мањег расту усјева, више, опрема за наводњавање капи високе температуре и наводњавање сушама принципима наводњавања. Када нема приказа мерача протока, може се израчунати до тренутка снабдевања цревом или према влажности земљишта. Иако је време сваког наводњавања под утицајем притиска воде, промјера меког опсега, броја мекане траке, величине и густине отвора и тока капања и других фактора, али генерално више од 2 до 3 сата. Употреба 75-1 типског хигрометра тла, опрема за наводњавање капи у складу са потребама одговарајућег снабдевања водом за наводњавање. У стварној производњи, наводњавање поврћа од кап по кап је често више од традиционалног наводњавања поврћа које се лако повећавају, па би било прикладно за контролу, како би се избјегло утјецати на принос; техника ђубрења. Коришчење опреме за наводњавање кап по кап, можете купити посебан уређај за ђубриво, али и домаће. Прикључите излазну цев на грану од цевовода за капање, континуирано додајте растворено ђубриво у апликацију за ђубриво, опрему за наводњавање капи или притискајте хемијску пумпу са микро пумпом или прскалицом у грану за завршетак ђубрења. Оплодње се обично ради пола сата пре краја наводњавања. Бунари увезеног ђубрива треба затворити када се не користе.

Цопиригхт © Тијанџин Хуакусхенгтаи Цо., Лтд. Сва права задржана.Telefon: +86-22-63832001